Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos ze śliwkami

 

Składniki:

  • kiszona kapusta 2 kg
  • wołowina 60 dag
  • żeberka 60 dag
  • kiełbasa 30 dag
  • śliwki suszone 5 dag
  • sól
  • majeranek
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • jałowiec

 

 

Sposób przyrządzenia:
Kapustę należy dość drobno posiekać, zalać ją wrzątkiem i gotować w
garnku bez pokrywki przez 1,5 godziny. Śliwki należy namoczyć. Mięso
ugotować w wodzie, wcześniej lekko osolonej, do gotującej się kapusty
należy dodać pokrojone w kostkę mięso, śliwki i kiełbaskę. Wszystko to
zalać wywarem mięsnym i gotować przez 2 godz. dodając przyprawy do
smaku. Często należy mieszać bigos.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *