Składniki:
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżeczka cukru
Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula 2 jabłka 75 dag kiszonej kapusty 1 szkl wody ½ szkl brązowego cukru 2 łyżeczki nasion kminku natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć posiekana cebulę oraz kiełbasę. Następnie dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, kiszoną kapustę, kminek, wodę oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do…
Składniki: 75 dag kapusty kwaszonej 80 dag schabu z kością 25 dag włoszczyzny 2 cebule 1 dag grzybów suszonych ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Schab i włoszczyznę zalać woda i gotować do miękkości. W między czasie kapustę razem z cebulą udusić na małym ogniu. Grzyby wcześniej namoczone w wodzie również ugotować. Następnie ze schaby…
Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 3 dag przecieru pomidorowego łyżeczka usiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju cebula cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebule posiekać. Dodać przecier pomidorowy, natkę pietruszki, olej oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 4 duże jabłka 2 marchewki sól pieprz cukier sok z cytryny 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Kapustę kiszoną poszatkować, obrane jabłka i marchewki zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny oraz oliwą.