Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaśnica na schabie

Składniki:

  • 75 dag kapusty kwaszonej
  • 80 dag schabu z kością
  • 25 dag włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 1 dag grzybów suszonych
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    Schab i włoszczyznę zalać woda i gotować do miękkości.
    W między czasie kapustę razem z cebulą udusić na małym ogniu.
    Grzyby wcześniej namoczone w wodzie również ugotować.
    Następnie ze schaby oddzielić mięso i ponownie włożyć do wywaru.
    Wrzucić kapustę oraz grzyby razem z wywarem.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
    Doprowadzić ostatni raz do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *