Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z fasoli

Składniki:

  • 15 dag boczku,
  • 3 szalotki,
  • 30 dag ugotowanej białej fasoli (z puszki),
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 50 ml białego wytrawnego wina,
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany,
  • 10 dag czerstwego chleba,
  • 15 dag ementalera,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Boczek pokroić w drobną kostkę. Szalotki obrać i drobno posiekać. Boczek stopić na patelni, następnie zeszklić na nim szalotkę. Fasolę wymieszać z pietruszką, białym winem i połową śmietany. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować na wolnym ogniu przez 5 min. Wystudzić. Chleb i ser pokroić w kostkę. Żółtka wymieszać z resztą śmietany, po czym moczyć w niej kostki chleba, następnie dodać ser. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą. Na koniec dodać schłodzoną fasolę. Żaroodporną formę posmarować masłem, wypełnić masą, wygładzić i posypać wiórkami masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C, przez 30 min.. Podawać bardzo gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *