Składniki:
- seler 1 sztuka
- gruszka 3 sztuki
- szynka wieprzowa 25 dag
- posiekane orzechy włoskie 15 dag
- sok z cytryny 2 łyżki
- majonez 3 łyżki
- jogurt 2 łyżki
- śmietana 2 łyżki
- musztarda 2 łyżki
- miód 2 łyżki
- curry
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Selera należy pokroić w słupki, następnie skropić go sokiem z cytryny.
Wrzucić do garnuszka z wodą, posolić i gotować przez około 7 minut,
następnie wystudzić i przełożyć do salaterki. Dodać do niego pokrojoną
szynkę( w paski). Gruszki po obraniu ze skórki należy skropić sokiem z
cytryny i pokroić w nieduże kawałki, przełożyć do salaterki. Z
pozostałych składników należy zrobić sos i wymieszać go z sałatką.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos