Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędliny

Kokardki z kiełbasą

Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 45 dag białej kiełbasy ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki ½ szkl pokrojonej cebuli 3 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 ½ szkl śmietanki kremówki ½ łyżeczki soli 350 g ugotowanego makaronu kokardki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki starty parmezan Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć pokrojoną kiełbasę i suszoną paprykę.…

Biała kiełbasa z zieloną papryką

Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula zielona papryka 2 ząbki czosnku 90 dag cukinii 3 pomidory łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl sera cheddar Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć kiełbasę. Po czym odłożyć kiełbasę na bok a na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w paski. Wymieszać i…

Kiełbasa z ziemniakami

Składniki: 45 dag kiełbasy zwyczajnej 6 łyżek masła 70 dag ziemniaków cebula ½ szkl selera naciowego ½ szkl posiekanych ogórków konserwowych ¼ szkl zalewy octowej z ogórków konserwowych łyżka cukru ½ łyżeczki nasion kminku ½ łyżeczki musztardy sól pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wówczas kiełbasę wyjąć…

Biała kiełbasa pieczona z jabłkami

Składniki: 6 kawałków surowej  kiełbasy 3 łyżki  masła 4 jabłka majeranek Sposób wykonania: Kiełbasę opłukać, osuszyć, obsmażyć  z każdej strony na patelni z masłem. Ponakłuwać ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i płynu. Przełożyć  do naczynia żaroodpornego. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na pozostałym tłuszczu na patelni. Jabłkami obłożyć…