Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa pieczona z jabłkami

Składniki:

  • 6 kawałków surowej  kiełbasy
  • 3 łyżki  masła
  • 4 jabłka
  • majeranek

Sposób wykonania:
Kiełbasę opłukać, osuszyć, obsmażyć  z każdej strony na patelni z masłem. Ponakłuwać ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i płynu. Przełożyć  do naczynia żaroodpornego. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na pozostałym tłuszczu na patelni. Jabłkami obłożyć kiełbasę i posypać majerankiem. Piec  w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni C około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *