.jpg)
Składniki:
- 1 kg białej kiełbasy
- 1 butelka czerwonego wytrawnego wina
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- 1 łyżka miodu
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula zielona papryka 2 ząbki czosnku 90 dag cukinii 3 pomidory łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl sera cheddar Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć kiełbasę. Po czym odłożyć kiełbasę na bok a na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w paski. Wymieszać i…
Składniki: 45 dag kiełbasy zwyczajnej 6 łyżek masła 70 dag ziemniaków cebula ½ szkl selera naciowego ½ szkl posiekanych ogórków konserwowych ¼ szkl zalewy octowej z ogórków konserwowych łyżka cukru ½ łyżeczki nasion kminku ½ łyżeczki musztardy sól pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wówczas kiełbasę wyjąć…
Składniki: 4 czerwone ziemniaki 4 surowe białe kiełbasy cebula zielona papryka czerwona papryka Sposób wykonania: Ziemniaki pokrojone w kostkę i kiełbasę pokrojoną w plastry wrzucić do rondelka. Zalać całość wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zlać wodę i dodać do garnka posiekaną cebulę i…
Składniki: 6 kawałków surowej kiełbasy 3 łyżki masła 4 jabłka majeranek Sposób wykonania: Kiełbasę opłukać, osuszyć, obsmażyć z każdej strony na patelni z masłem. Ponakłuwać ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i płynu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na pozostałym tłuszczu na patelni. Jabłkami obłożyć…