Składniki:
- 1 kg białej kiełbasy
- 1 butelka czerwonego wytrawnego wina
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- 1 łyżka miodu
Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula zielona papryka 2 ząbki czosnku 90 dag cukinii 3 pomidory łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl sera cheddar Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć kiełbasę. Po czym odłożyć kiełbasę na bok a na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w paski. Wymieszać i…
Składniki: 45 dag kiełbasy zwyczajnej 6 łyżek masła 70 dag ziemniaków cebula ½ szkl selera naciowego ½ szkl posiekanych ogórków konserwowych ¼ szkl zalewy octowej z ogórków konserwowych łyżka cukru ½ łyżeczki nasion kminku ½ łyżeczki musztardy sól pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wówczas kiełbasę wyjąć…
Składniki: 4 czerwone ziemniaki 4 surowe białe kiełbasy cebula zielona papryka czerwona papryka Sposób wykonania: Ziemniaki pokrojone w kostkę i kiełbasę pokrojoną w plastry wrzucić do rondelka. Zalać całość wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zlać wodę i dodać do garnka posiekaną cebulę i…
Składniki: 6 kawałków surowej kiełbasy 3 łyżki masła 4 jabłka majeranek Sposób wykonania: Kiełbasę opłukać, osuszyć, obsmażyć z każdej strony na patelni z masłem. Ponakłuwać ,aby wypłynął nadmiar tłuszczu i płynu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na pozostałym tłuszczu na patelni. Jabłkami obłożyć…