Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa z ziemniakami

Składniki:

  • 45 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 6 łyżek masła
  • 70 dag ziemniaków
  • cebula
  • ½ szkl selera naciowego
  • ½ szkl posiekanych ogórków konserwowych
  • ¼ szkl zalewy octowej z ogórków konserwowych
  • łyżka cukru
  • ½ łyżeczki nasion kminku
  • ½ łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Wówczas kiełbasę wyjąć a na taj samej patelni rozgrzać 3 łyżki masła.
Wrzucić ziemniaki pokrojone w plastry.
Delikatnie obracać aż ziemniaki pokryją się całe tłuszczem.
Następnie dodać plasterki cebuli i smażyć, aż się zeszklą.
Dodać posiekany seler, ogórki i kiełbasę.
Do zalewy z ogórków dodać kminek, cukier oraz musztardę.
Dokładnie wymieszać i wylać na ziemniaki i cebulę.
Gotować pod przykryciem około 25 minut.
Przed podaniem doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udekorować posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *