Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 45 dag białej kiełbasy
- ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki
- ½ szkl pokrojonej cebuli
- 3 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- 1 ½ szkl śmietanki kremówki
- ½ łyżeczki soli
- 350 g ugotowanego makaronu kokardki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- starty parmezan
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć pokrojoną kiełbasę i suszoną paprykę.
Po kilku minutach dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i smażyć jeszcze kilka minut.
Gdy cebula zmięknie dodać pomidory oraz śmietanę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować około 4 minut do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać z ugotowanym makaronem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.