Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokardki z kiełbasą

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 45 dag białej kiełbasy
  • ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki
  • ½ szkl pokrojonej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 ½ szkl śmietanki kremówki
  • ½ łyżeczki soli
  • 350 g ugotowanego makaronu kokardki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • starty parmezan

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć pokrojoną kiełbasę i suszoną paprykę.
Po kilku minutach dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i smażyć jeszcze kilka minut.
Gdy cebula zmięknie dodać pomidory oraz śmietanę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować około 4 minut do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać z ugotowanym makaronem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *