Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety grzybowo- orzechowe

Składniki:

  • suszone grzyby 10 sztuk
  • bułka 3-4 kromki
  • śmietana 3 łyżki
  • jajka na twardo 2 sztuki
  • masło 4 łyżki
  • posiekane orzechy włoskie 1 szklanka
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • cebula 1 sztuka

    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby należy na kilka godzin namoczyć, ugotować i odcedzić. Kromki
    bułki namoczyć w śmietanie. Na patelni na maśle zeszklić posiekaną
    cebulę. Cebulę i grzyby zmielić. Dodać posiekane bardzo drobno jajka,
    orzechy, żółtka i 2 łyżki bułki tartej, wszystko dokładnie wymieszać.
    Przyprawić do smaku. Z białek należy ubić pianę i połączyć z masą.
    Formować kotlety i smażyć na oleju z obu stron na złoto.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *