Składniki:
- suszone grzyby 10 sztuk
- bułka 3-4 kromki
- śmietana 3 łyżki
- jajka na twardo 2 sztuki
- masło 4 łyżki
- posiekane orzechy włoskie 1 szklanka
- bułka tarta 1 szklanka
- jajka 2 sztuki
- sól
- pieprz
- cebula 1 sztuka
Sposób przyrządzenia:
Grzyby należy na kilka godzin namoczyć, ugotować i odcedzić. Kromki
bułki namoczyć w śmietanie. Na patelni na maśle zeszklić posiekaną
cebulę. Cebulę i grzyby zmielić. Dodać posiekane bardzo drobno jajka,
orzechy, żółtka i 2 łyżki bułki tartej, wszystko dokładnie wymieszać.
Przyprawić do smaku. Z białek należy ubić pianę i połączyć z masą.
Formować kotlety i smażyć na oleju z obu stron na złoto.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos