Skład:
- 250 g szynki
- 250 g selera
- sok z cytryny
- 4 gruszki lub 4 brzoskwinie
- 100 g łuskanych orzechów włoskich
- 100 ml majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Seler umyć, obrać, pokroić w zapałkę, zalać niewielką ilością wody z sokiem z cytryny i gotować 5 minut. Odcedzić, wystudzić. Szynkę pokroić na paseczki, orzechy posiekać. Owoce umyć, obrać, pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, musztardą, miodem i przyprawami. Szynkę, seler, owoce, orzechy wymieszać z sosem.
http://i.timeinc.net/realsimple/images/1004_meals_apples_2.jpg