Składniki:
- 1 szkl jogurtu
- ½ szkl majonezu
- 1 łyżeczka koniaku
- 1 łyżeczka soku cytryny
- 200 g chudej wędzonej szynki
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 300 g zagęszczonego mleka ½ łyżeczki soli łyżka mąki kukurydzianej ¼ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ szkl białego wina 3 ziemniaki 1 szkl startego sera szwajcarskiego 2 łyżki startego parmezanu cebula 10 dag szynki konserwowej łyżeczka oregano Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko, dodać mąkę kukurydzianą, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Gotować…
Składniki: 1 dojrzały melon szynka parmeńska w plastrach Sposób przyrządzenia: Melon przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry, a miąższ pokroić na słupki o boku około 15 ml. Każdy słupek owinąć plastrem szynki, spiąć wykałaczką, posmarować dobrą oliwą i oprószyć grubo mielonym kolorowym pieprzem. Schłodzić lekko przed podaniem.
Składniki: 1 cała szynka wędzona surowa włoszczyzna tymianek liść laurowy pieprz w ziarenkach ziele angielskie Sposób wykonania: Szynkę zalać wodą i odstawić na 2 godziny. W między czasie ugotować wywar z włoszczyzny oraz przypraw. Po 2 godzinach do wywarem zalać szynkę i trzymać na małym ogniu około 2, 5 godziny. Następnie odstawić szynkę w wywarze…