Składniki:
- 500 g selerów naciowych
- 4 łyżki posiekanych listków estragonu
- ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów
- 2-4 pomidory
- łyżka octu winnego
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Składniki:
Składniki:
Składniki: 1 seler 1 jabłko garść rodzynków garść orzechów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryn 1 mandarynka sól pieprz Sposób wykonania: Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na chwilę. W między czasie obranego selera przekroić na połówki i ugotować w osolonym wrzątku. Wówczas go odsączyć i pokroić…
Składniki: 1 duży seler ¼ szklanki zmielonych orzechów włoskich + do panierowania zioła prowansalskie 3 jajka sól, pieprz do smaku słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Seler dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mielone orzechy i 2 jajka, wlać 1-2 łyżki oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i…