Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z tunczyka

 Skladniki
400 g tuńczyka z puszki
200 ml śmietany 30%
50 ml koniaku
200 ml wywaru z drobiu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sok z cytryny
15 g żelatyny
sól
pieprz
do przybrania ogórek

Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozetrzeć na gładką masę z koniakiem, koncentratem. Śmietankę ubić na sztywno, dodać sok z 1/2 cytryny, połączyć z masą. Gorącym wywarze rozpuścić namoczoną wcześniej żelatynę. Odstawić do wystudzenia.
1/4 galarety wlać do formy i przechylić tak, aby galareta pokryła ścianki i dno formy. Włożyć do lodówki na 30 minut. Masę z tuńczyka wymieszać z 1/4 galarety i przełożyć do formy. Zalać pozostałą galaretą i wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem zanurzyć formę na 3 sekundy w gorącej wodzie, nakryć formę talerzem i odwrócić do góry dnem. Mus na talerzu przybrać plasterkami ogórka.

2 comments for “Mus z tunczyka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *