Składniki: 15 pokrojonych w plastry i usmażonych pieczarek 2 pokrojone pomidory 1 drobno posiekana czerwona cebula 25 pokrojonych oliwek bez pestek 5 łyżek majonezu 1 szklanka tartego żółtego sera 1 bułka wecka lub bagietka mielone chili Sposób przyrządzenia: Bułkę lub bagietkę pokroić w plastry o grubości około 8 mm. Każda posypać cieniutko serem i zapiec…
Tag: zapiekanka
Półmięsne
Zapiekanka z mięsa na krakersach- ,,lazania,,
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki: 1 paczka słonych krakersów/ok. 20 dag/ 1/2 kg mielonego mięsa 3 cebulekr 35 dag żółtego sera 20 dag pokrojonych i usmażonych pieczarek 2 pomidory obrane ze skórki tłuszcz do smażenia sól, pieprz mielony oregano Sposób przyrządzenia: Cebule drobno pokroić i usmażyć na złoto na tłuszczu. Do cebul dołożyć mięso i smażyć na rumiano. Doprawić…
Grzyby
Zapiekanka z serem i grzybami
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg grzybów (kurki, podgrzybki, borowiki) 1 cebula 3 łyżki oleju ½ szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego ½ szklanki śmietany chleb tostowy masło ser żółty w plastrach sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, chwilę smażyć razem,…
Grzyby
Grzyby zapiekane z kaszą gryczaną
by Kinga • • 1 Comment
Składniki: 50 dkg grzybów 1 szklanka kaszy gryczanej 1 szklanka śmietany 3 łyżki oliwy 1 cebula 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kasze ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, schłodzić. Grzyby obrać, pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną w kostkę cebulę, dodać grzyby i dusić przez około 15 minut. Do rondla z grzybami…
Przekąski
Quiche z kozim serem
by Redakcja • • 0 Comments
Składniki: 150 g mąki 50 g masła sól, pieprz 2 jajka 60 g cukru 1 opakowanie sera 3 cukinie 3 pory Przygotowanie: Z mąki, masła i soli ugnieść ciasto i odstawić do lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem. Rozdrobnić serek kozi, dodać utarte żółtka. Białka ubić…