Składniki:
- 1 paczka słonych krakersów/ok. 20 dag/
- 1/2 kg mielonego mięsa
- 3 cebulekr
- 35 dag żółtego sera
- 20 dag pokrojonych i usmażonych pieczarek
- 2 pomidory obrane ze skórki
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz mielony
- oregano
Sposób przyrządzenia:
Cebule drobno pokroić i usmażyć na złoto na tłuszczu. Do cebul dołożyć mięso i smażyć
na rumiano. Doprawić solą, pieprzem, oregano. Ser utrzeć na tarce. Pomidory pokroić w drobną kostkę. W foremce keksówce układać warstwami: 1/3 krakersów, 1/2 mięsa z cebulą, 1/3 sera/ 1/3 krakersów, pieczarki, pomidory, 1/3 sera, 1/3 krakersów, resztę mięsa i posypać resztą sera Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę