Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini zapiekanki

Składniki:

  • 15 pokrojonych w plastry i usmażonych pieczarek
  • 2 pokrojone pomidory
  • 1 drobno posiekana czerwona cebula
  • 25 pokrojonych oliwek bez pestek
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 szklanka tartego żółtego sera
  • 1 bułka wecka lub bagietka
  • mielone chili

Sposób przyrządzenia:
Bułkę lub bagietkę pokroić w plastry o grubości około 8 mm. Każda posypać cieniutko serem i zapiec przez 2 minuty w dobrze nagrzanym piekarniku. Lekko schłodzone porcje bułki posmarować majonezem, obłożyć pieczarkami, cebulką, oliwkami i pomidorami, posypać serem i z umiarem oprószyć mielonym chili. Ułożyć na blasze do pieczenia, zapiec aż ser lekko zacznie się rumienić. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *