Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa Marty

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 25 dkg fasolki szparagowej
  • 25 dkg kapusty
  • 1 szklanka fasoli konserwowanej
  • 2 pory
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • bulion mięsny
  • 4 łyżki oliwy
  • przyprawy wg uznania

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, cebulę pora, chwilę smażyć mieszając. Dodać grubo pokrojoną marchew, posiekaną kapustę. Po kilku minutach dodać bulion mięsny i powoli gotować aż składniki będą odpowiednio miękkie. Pod koniec gotowania dodać wypłukaną fasolę i przyprawy. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *