Quiche z kozim serem
Składniki:
- 150 g mąki
- 50 g masła
- sól, pieprz
- 2 jajka
- 60 g cukru
- 1 opakowanie sera
- 3 cukinie
- 3 pory
Przygotowanie:
Z mąki, masła i soli ugnieść ciasto i odstawić do lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem. Rozdrobnić serek kozi, dodać utarte żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Umyć cukinie i pory, pokroić w cienkie plastry. Dodać je następnie do masy serowej. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć do okrągłej, posmarowanej masłem formy i równo rozdzielić. Piec przez około 40 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku.