Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby zapiekane z kaszą gryczaną

Składniki:

    • 50 dkg grzybów
    • 1 szklanka kaszy gryczanej
    • 1 szklanka śmietany
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kasze ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, schłodzić. Grzyby obrać, pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną w kostkę cebulę, dodać grzyby i dusić przez około 15  minut. Do rondla z grzybami dodać kaszę, połowę śmietany, jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania nasmarować masłem, wysypać tartą bułką, ułożyć w niej kaszę z dodatkami.  Zapiekać przez 15 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać polane śmietaną.

     

1 comment for “Grzyby zapiekane z kaszą gryczaną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *