Składniki: 1 gęś 10 dkg tłuszczu 1 średnia główka białej kapusty 1 duża cebula kminek 4 dkg mąki tłuszcz z gęsi ½ kg kwaśnych jabłek cukier puder do smaku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Sprawioną i skruszałą gęś opłukać, nasolić i odstawić na około 3 godziny. Pokroić na porcje , osmażyć na tłuszczu, zalać wrzącą wodą,…
Tag: z drobiu
Kurczak
Kurczak w pikantnym sosie
by Jowita Sośnicka • • 0 Comments
Kaczka
Udka z kaczki z daktylami
by Kinga Wojdyło • • 0 Comments
Składniki: 4 udka z kaczki sól, pieprz 1 łyżka oliwy Sos: 1 łyżka oliwy 1 cebula szczypta kurkumy szczypta mielonego kminku szczypta pieprzu kajenne 1 szklanka bulionu z kurczaka 10 daktyli cukier, sos sojowy do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą, umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec przez…
Udka z kuczaka
Udka kurczaka w korzennej marynacie
by Aleksandra Czarna • • 0 Comments
Składniki: 5 udek lub 10 podudzi kurczaka 1 łyżka oleju Marynata: 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego chili szczypta mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy szczypta mielonego kminku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki jogurtu naturalnego sól Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować. W misce dokładnie wymieszać udka z marynatą, odstawić na…