Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka na sposób marokański

Składniki:

 

  • 6 udek z kurczaka
  • 1 cebula
  • 20 suszonych śliwek bez pestek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku
  • kurkuma, cynamon, imbir do smaku
  • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone udka przyprawić solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać olej, obrumienić na nim partiami udka. Dobrze rumiane udka przekładać do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, pokroić w plastry, dodać do udek, podlać wodą, chwilę gotować. Dodać przyprawy i obrany, posiekany czosnek, gotować kolejne 5 minut aż cebula zmięknie. Do naczynia dodać kolejne 2 szklanki gorącej wody, połowę suszonych śliwek. Zmniejszyć ogień i powoli, częściowo przykryte gotować około 45 minut lub krócej jeśli kurczak będzie miękki. Używając łyżki cedzakowej ostrożnie przełożyć udka na półmisek, przykryć folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika aby mięso nie wystygło. Do pozostałego w naczyniu sosu dodać miód, sok z cytryny i resztę śliwek. Gotować na dużym płomieniu aż połowa sosu odparuje. Tak przyrządzony sos doprawić solą i pieprzem, polać nim gorące mięso wyjęte z piekarnika i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *