Składniki:
- 2 duże udka kurczaka
Marynata:
- 2 łyżeczki sosu chili
- 3 łyżeczki ulubionych suszonych przypraw
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki soku z cytryny – opcjonalnie
- szczypta otartej z cytryny skórki
Składniki: 1 l wody ½ szkl. soli 6 ząbków czosnku 4 udka kurczaka ¼ szkl. syropu klonowego ¼ szkl. musztardy Sposób wykonania: Do wody wsypać sól i wrzucić rozgnieciony czosnek po czym gotować ok. 5 minut, wówczas zdjąć wodę z ognia i wstawić do lodówki na 2 godziny. Do zimnej solanki włożyć udka kurczaka i…
Składniki: 4 udka z kurczaka 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czystej wódki mąką kukurydziana olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Używając ostrego noża usunąć z mięsa kości, pokroić w grubą kostkę. Jeśli ktoś nie lubi skóry może ją również usunąć. Sos sojowy wymieszać z wódką…
Pyszne danie a czosnek po upieczeniu robi się prawie słodki – spróbujcie jak ja pierwszy raz go upiekłam byłam bardzo pozytywnie zaskoczona.
Składniki:
Składniki: 4 duże udka kurczaka 4 duże pomarańcze ½ szklanki cukru 4 łyżeczki octu balsamicznego 1 szklanka bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, obficie skropić oliwą, odstawić. Pomarańcze dokładnie wyszorować w ciepłej wodzie, jeden z nich cienko obrać używając obieraczki do…