Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka w słodko kwaśnym pomarańczowym sosie

Składniki:

  • 4 duże udka kurczaka
  • 4 duże pomarańcze
  • ½ szklanki cukru
  • 4 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Umyte i osuszone udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, obficie skropić oliwą, odstawić. Pomarańcze dokładnie wyszorować w ciepłej wodzie, jeden z nich cienko obrać używając obieraczki do warzyw, uzyskaną skórkę pokroić w cieniutką słomkę. Z pozostałych wycisnąć sok, potrzebne nam będzie około 2 szklanek. Ocet wymieszać z cukrem, doprowadzić do, wrzenia, powolutku gotować aż cukier się rozpuści i lekko przyrumieni. Połączyć z sokiem pomarańczowym i bulionem. Gotować powoli przez około 30 minut aż objętość sosu wynosić będzie 1 szklankę.. Sos winien być jednorodny i gęsty. Przygotowane wcześniej udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C. Kurczaka w sosie piec aż będzie miękki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis został nadesłany na "Muza Ramsaya" przez Marię W

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *