Składniki: 4 udka kurze 4 łyżki oleju 4 granaty 150 ml czerwonego wytrawnego wina 8 połówek brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki skórki startej z 1 cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200…
Tag: udka
Drób
Procentowe udka kurze
by Józefa Piasecka • • 0 Comments
Udka z kuczaka
Udka kurczaka na sposób węgierski
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 udka z kurczaka 1 drobno posiekana cebula 1 szklanka gęstej śmietany kremowej ½ szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki słodkiej, mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 3 ząbki drobno posiekanego czosnku smalec sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka przekroić ostrym nożem w stawie na 2 części, wytrybować kości. W rondlu rozgrzać…
Kurczak z grilla
Udka w cytrusowej marynacie
by julias • • 0 Comments
Drób
Udka smażone na głębokim tłuszczu
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 6 udek kurczaka 2 jajka 4 suche bułeczki ½ zkl. mąki 1 l tłuszczu pęczek natki plasterki cytryny Sposób wykonania: Udka kurczaka obtoczyć w mące potem zanurzyć w roztrzepanych jajkach a potem w obtoczyć w bułeczkach startych na tarce. Smażyć na głębokim tłuszczu około 12-15 minut. Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.…