Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: świąteczne

Pieczony udziec barani

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego oliwa 4 cebule 1 czerwona papryka rozmaryn, oregano do smaku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso umyć, osuszyć, natrzeć ziołami wymieszanymi z oliwą, solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, dodać…

Filet z sandacza pieczony z mandarynkami

Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 1 cytryna 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego łagodnego żółtego sera 1 mandarynka 2 łyżki kwaśnej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby skropić wyciśniętym z cytryny sokiem, przyprawić, odstawić na 30 minut. Śmietanę wymieszać z serem. Mandarynkę obrać, pokroić w plastry, ewentualnie usunąć…

Świąteczna pieczona gęś z jabłkami

Składniki: 1 sprawiona gęś o wadze około 2 kg 4 lekko kwaśne jabłka 3 łyżki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki posiekanego zielonego szczypioru 2 ząbki czosnku 1 łyżka mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jedno jabłko obrać, utrzeć na drobnej tarce. W misce wymieszać tarte jabłko,  wino, sos sojowy, obrane i…