Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza pieczony z mandarynkami

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki tartego łagodnego żółtego sera
  • 1 mandarynka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone porcje ryby skropić wyciśniętym z cytryny sokiem, przyprawić, odstawić na 30 minut. Śmietanę wymieszać z serem. Mandarynkę obrać, pokroić w plastry, ewentualnie usunąć pestki. Na posmarowanej blasze do pieczenia układać porcje ryby, na każdym kłaść plasterki mandarynki i przykryć śmietaną wymieszaną z serem., zrosić oliwą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C i piec w nim rybą przez 30 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *