Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 1 cytryna 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego łagodnego żółtego sera 1 mandarynka 2 łyżki kwaśnej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby skropić wyciśniętym z cytryny sokiem, przyprawić, odstawić na 30 minut. Śmietanę wymieszać z serem. Mandarynkę obrać, pokroić w plastry, ewentualnie usunąć…
Kategoria: Sandacz
Sandacz
Filet z sandacza na sposób orientalny
by Bogusława Bieńko • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza Marynata: szczypta tartego imbiru szczypta mielonego cynamonu 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki drobno pokrojonej dymki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone filety z ryby pokroić w paski i szerokości 5 cm. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią porcje ryby, odstawić na 60 minut. Tak przygotowane filety…
Sandacz
Sandacz w galarecie
by Celina Konopacka • • 0 Comments
Sandacz
Filet z sandacza w pomarańczach
by Łucja Powroźnik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z sandacza 25 dkg tartej bułki 1 ząbek czosnku 1 pomarańcza sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, dokładnie osuszyć. Z wyszorowanej pod wrzącą wodą pomarańczy otrzeć na tarce skórkę, z miąższu wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę, drobno pokrojony czosnek, sok z pomarańczy. Na blaszce do pieczenia ułożyć przyprawione…