Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza na sposób orientalny

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza

    Marynata:

  • szczypta tartego imbiru
  • szczypta mielonego cynamonu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki drobno pokrojonej dymki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte, osuszone filety z ryby pokroić w paski i szerokości 5 cm. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią porcje ryby, odstawić na 60 minut. Tak przygotowane filety piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 do 15 minut. Podawać udekorowane zieleniną i plastrami cytryny. Jako dodatek proponuję ryż na sypko.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *