Składniki:
- 2 filety z sandacza (około 60 dkg)
- 1 brokuł
Sos kwaśno ostry:
- 1 papryczka chili
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka tartego imbiru
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu 3%
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 1,5 kg ryby 6 łyżek masła 2 korzenie chrzanu 1 szkl. śmietany łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sandacza oskrobać, wypatroszyć po czym pokroić go na kawałki i przełożyć je do garnka, przesypując każdą warstwę chrzanem i polewając roztopionym masłem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin. Na 30 minut przed końcem…
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza (ze skórą) 1 rozdrobniona cebula 3 pokrojone w plastry ziemniaki 2 pokrojone w plastry pomidory 2 posiekane ząbki czosnku posiekany koperek i pietruszka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na małej patelni rozgrzać odrobinę oleju, zeszklić na nim cebulę i czosnek. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układać warstwami cebulę z…
Składniki: 800 g filetów z sandacza 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 cebula 1 zielona papryka 1 pomidor 1łyżka słodkiej papryki proszku 1 szkl. bulionu rybnego 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia, wymieszać z papryką w proszku i postawić…