Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza zapiekany

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza (ze skórą)
  • 1 rozdrobniona cebula
  • 3 pokrojone w plastry ziemniaki
  • 2 pokrojone w plastry pomidory
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • posiekany koperek i pietruszka
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na małej patelni rozgrzać odrobinę oleju, zeszklić na nim cebulę i czosnek. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układać warstwami cebulę z czosnkiem, ziemniaki, pomidory i pokrojone na porcje filety z sandacza. Każdą warstwę posypać zieleniną, przyprawić, skropić olejem, podlać odrobiną wody. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 30 do 40 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *