Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza w pomarańczach

Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 25 dkg tartej bułki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomarańcza
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, dokładnie osuszyć. Z wyszorowanej pod wrzącą wodą pomarańczy otrzeć na tarce skórkę, z miąższu wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę, drobno pokrojony czosnek, sok z pomarańczy. Na blaszce do pieczenia ułożyć przyprawione porcje ryby, obłożyć pastą z tartej bułki i dodatków, na wierzch położyć kilka cieniutkich plastrów odkrojonych z pomarańczy. Piec około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *