Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa z folii

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego z karku
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, suszony majeranek

    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osuszyć. Przygotować odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Na folii ułożyć mięso, nasmarować śmietaną wymieszaną z olejem, obsypać przyprawami, folię szczelnie zawinąć.  Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Pod koniec pieczenie ostrożnie rozchylić górę folii aby mięso delikatnie się przyrumieniło. Przed pokrojeniem i podaniem pozwolić aby pieczeń „odpoczęła” przez 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *