Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Duszony karp w rodzynkach i migdałach

Składniki: 1 kg karpia 20 dag włoszczyzny (bez kapusty) 1szkl. wody 1 szkl. jasnego piwa 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka rodzynek 1 łyżka migdałów 3 łyżki startego piernika stary imbir 1-2 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy sok z ½ cytryny sól cukier Sposób wykonania: Warzywa obrać i ugotować z nich wywar.…

Krokiety z mielonego mięsa ze śledziem

Składniki: ½ kg świeżych śledzi 25 dag gotowanej mielonej wołowiny 25 dag ziemniaków 10 dag cebuli 5 dag margaryny sól pieprz olej Sos: 5 dag mąki 5 dag masła 5 ag rodzynek 3 dag cukru 1 szkl. bulionu ½ łyżeczki octu winnego Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować a śledzie odfiletować i usunąć z nich ości. Następnie…

Makrela z pstrągiem w ziołach z grilla

Składniki: 2 wypatroszone makrele 2 wypatroszone pstrągi kilka gałązek estragonu kilka gałązek natki pietruszki 4 listki laurowe 8 łyżek oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 2 cytryny Sposób wykonania: Ryby oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem po czym wstawić do lodówki na ok. 10 min. W między czasie sparzoną cytrynę pokroić na cząstki,…