Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Diabelskie filety rybne

 

Składniki:

  • 4 filety rybne
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorków bez skórki
  • 5 cm świeżego o imbiru
  • 1 cytryna
  • 2 papryczki chili
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki ginu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Filety skropić sokiem z cytryny sosem sojowym wymieszanym z jałowcówką oraz posypać skórką startą z cytryny, wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.
    W między czasie posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać rozdrobnione pomidory razem z zalewą, posiekane papryczki chili pozbawione pestek oraz starty imbir.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką, trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu, wówczas zalać nim filety ułożone w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20 min.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Zosię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *