Składniki:
- 12 mrożonych dużych krewetek
- 2 awokado
- 12 pomidorków koktajlowych
- 4 cebulki ze szczypiorkiem
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki octu balsamicznego
- ½ pęczka bazylii
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
W między czasie cebulki pokroić na ukośne krążki a pomidorki w ćwiartki.
Następnie rozmrożone krewetki przesmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić odcedzoną fasolkę oraz cebulkę, poddusić, wówczas dodać pomidorki, trzymać przez chwilę na ogniu i dodać jeszcze ocet, bazylię oraz krewetki.
Całość wymieszać, podgrzać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie obrane awokado pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny i ułożyć dekoracyjne wokół talerza, w środek wylać krewetki z warzywami.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zosię