Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z fasolka i awokado

Składniki:

  • 12 mrożonych dużych krewetek
  • 2 awokado
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 4 cebulki ze szczypiorkiem
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • ½ pęczka bazylii
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie cebulki pokroić na ukośne krążki a pomidorki w ćwiartki.
    Następnie rozmrożone krewetki przesmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić odcedzoną fasolkę oraz cebulkę, poddusić, wówczas dodać pomidorki, trzymać przez chwilę na ogniu i dodać jeszcze ocet, bazylię oraz krewetki.
    Całość wymieszać, podgrzać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie obrane awokado pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny i ułożyć dekoracyjne wokół talerza, w środek wylać krewetki z warzywami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zosię
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *