Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z łososiowa pastą

 

Składniki:

  • 40 dag filetu z łososia
  • 1 pęczek koperku
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¾ szkl. śmietany
  • 8 kromek pieczywa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Rybę bardzo drobno posiekać, dodać do niej sok z cytryny, oliwę oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie śmietanę ubić z dodatkiem chrzanu.
    Kromki chleba podpiec na złoto, które posmarować pasą z łososia.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Anna Cichoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *