Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z krewetek z gorczycą

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 15 dag oczyszczonych krewetek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ziaren gorczycy
  • 1 łyżka masła
  • 120 ml bulionu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę sparzyć wrzątkiem.
    Następnie bakłażany przekroić na połówki, które pokroić w plasterki po czym poddusić je razem z cebulą i gorczycą na rozgrzanym maśle, wówczas wlać trochę bulionu oraz wrzącej wody.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 8 min.
    W między czasie na suchej patelni zarumienić mąkę.
    Cebulę, gorczyce oraz cukinie przełożyć do rondelka, zalać śmietaną i dodać mąkę rozprowadzoną odrobiną wody.
    Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać ugotowane krewetki oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *