Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pstrąg

Pstrąg dla diabetyków

Składniki: 4 pstrągi natka pietruszki seler naciowy masło sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem do smaku. Umyć natkę pietruszki i selera. Folię aluminiową posmarować masłem, na każdym arkuszu ułożyć po jednej rybie. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki i selera. Na wierzch ryby położyć po kawałeczku…

Pieczony pstrąg z boczkiem

Składniki: 50 – 70 dkg sprawionych pstrągów 2 posiekane ząbki czosnku 15 dkg boczku w plastrach 3 łyżki oleju 4 pomidory 20 dkg pieczarek 3 łyżki kwaśnej śmietany kremowej sól, pieprz ulubione zioła Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone tuszki ryby pokroić na dzwonka o szerokości około 3 cm. Pieprz, sól i czosnek dokładnie wymieszać i…

Wigilijny pstrąg w cieście

Składniki: 3 średniej wielkości pstrągi 3 łyżki oleju 3 łyżki masła sok z cytryny sól, pieprz posiekana natka pietruszki Ciasto: ½ szklanki mleka 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, dokładnie umyć i osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Na patelni…

Wigilijny pstrąg z estragonem w białym winie

Składniki: 1 duży pstrąg ½ szklanki białego wytrawnego wina 5 piórek zielonej cebulki grubo pokrojony estragon do smaku sól, biały pieprz cytryna do dekoracji Sposób przyrządzenia: Pstrąga sprawić, usunąć skórę, dokładnie umyć i osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W rondlu umieścić porcje ryby, podlać winem, dodać estragon i…

Wigilijny pstrąg w migdałowej panierce

Składniki: 2 pstrągi 1 łyżka płatków migdałowych 5 łyżek bułki tartej 1 ząbek czosnku 2 jajka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól, biały pieprz plastry pomarańczy Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić nie odcinając głowy. Usunąć oczy i łuki skrzelowe, dokładnie umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, rozgnieść w prasce, nasmarować nim jamy brzuszne…