Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny pstrąg w migdałowej panierce

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól, biały pieprz
  • plastry pomarańczy

    Sposób przyrządzenia:
    Pstrągi sprawić nie odcinając głowy. Usunąć oczy i łuki skrzelowe, dokładnie umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, rozgnieść w prasce, nasmarować nim jamy brzuszne ryb. Bułkę tartą wymieszać z migdałami i zmielić w maszynce do mięsa. Jajka zmiksować. Każdą rybę moczyć w jaku i panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na maśle z olejem aż ryba nabierze złotego koloru. Podawać na półmisku udekorowanym plastrami pomarańczy.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *