Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny pstrąg w cieście

Składniki:

  • 3 średniej wielkości pstrągi
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki

    Ciasto:

  • ½ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawić, dokładnie umyć i osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej i masło. Podzieloną na porcje rybę zanurzać w zmiksowanych składnikach ciasta. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z dodatkiem cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *