Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makrela z pstrągiem w ziołach z grilla

Składniki:

  • 2 wypatroszone makrele
  • 2 wypatroszone pstrągi
  • kilka gałązek estragonu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 4 listki laurowe
  • 8 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • 2 cytryny

    Sposób wykonania:
    Ryby oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem po czym wstawić do lodówki na ok. 10 min.
    W między czasie sparzoną cytrynę pokroić na cząstki, które włożyć do środka każdej ryby razem z listkiem laurowym i odrobinie świeżych ziół.
    Następnie oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem po czym polać nią ryby.
    Smażyć ryby na grillu ok. 15 min często obracając i skrapiając oliwą.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Adriana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *