Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza w ostrym sosie

Składniki:

    • 10 dag mrożonych krewetek
    • 10 dag raków konserwowych w zalewie
    • 6 łyżek majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • kilka kropel sosu tabasco
    • natka pietruszki
    • liście zielonej sałaty
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Raki oraz krewetki odsączyć z zalewy i połączyć.
    Następnie majonez wymieszać razem z ketchupem oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem ora kilkoma kroplami tabasco.
    Wlać sos do owoców morza i delikatnie wymieszać.
    Podawać na liściach sałaty.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *