Składniki: 300 g raków w zalewie ½ ogórka sałatkowego 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ketchupu sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Raki odsączyć z zalewy, obrać i pokroić na mniejsze kawałki, obrany ogórek pokroić w kostkę a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze…
Tag: raki
Listy
Raki z awokado
by Danuta Muszyńska • • 0 Comments
Składniki: 3 awokado sok z ½ cytryny 300 g raków w zalewie 5 łyżek majonezu 1 łyżka ketchupu 2 łyżeczki brenady 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku sól pieprz cytryna cukier Sposób wykonania: Awokado obrać po czym przekroić na pół i usnąć pestki, wówczas skropić je sokiem z cytryny. Następnie majonez wymieszać z brandy, ketchupem,…
Listy
Raki w sosie z koperkiem
by Olgierd Jędrzejewski • • 0 Comments
Listy
Raki z sosem z cykorią
by Renata Kosińska • • 0 Comments
Składniki: 2 cykorie 300 g odsączonych z zalewy raków 3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 pęczek koperku sól pieprz sok z cytryny cukier Sposób wykonania: Cykorie podzielić na pojedyncze lisic po czym zalać je wodą z łyżeczką cukru i odstawić na 30 minut. W między czasie koperek posiekać i wymieszać…
Listy
Raki gotowane
by Konrad Piasecki • • 0 Comments
Składniki: 20 raków 1 pęczek ko0perku 4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Raki oczyścić po czym wrzucić ja na duża ilości osolonej wody. Dodać jeszcze pęczek koperku i trzymać na ogniu około 12 minut. Podawać polane masłem.