Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Raki z awokado

Składniki:

  • 3 awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 300 g raków w zalewie
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżeczki brenady
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Awokado obrać po czym przekroić  na pół i usnąć pestki, wówczas skropić je sokiem z cytryny.
    Następnie majonez wymieszać z brandy, ketchupem, posiekanym czosnkiem ora koperkiem.
    Doprawić do smaku  solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz cukrem.
    Następnie sos wymieszać z rakami  i wyłożyć farszem wydrążone awokado.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *