Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panierka

Jagnięcina w ziołowej panierce

Składniki: 2 kg jagnięcego udźca sól pieprz 6 łyżek okruchów chleba 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku garść liści oregano garść liści rozmarynu garść natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 szkl. ciepłej wody. Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Następnie oliwę wymieszać z serem, posiekanym czosnkiem, okruchami chleba, oragano,…

Włoski koper w panierce

Składniki: 2 główki kopru włoskiego 1 jajko tarta bułka 6 łyżek oleju ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób przygotowania: Oczyszczony koper  pokroić na plasterki, które zalać osoloną wodą i gotować ok. 15 minut. Następnie koper odsączyć i opryszczyć solą oraz pieprzem, wówczas maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym…

Kotlety schabowe w panierce ziołowej

Składniki: schab 1 kg jajka 3 sztuki mąka 20 dag bułka tarta 20 dag sól pieprz zioła prowansalskie koperek suszony natka pietruszki tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab należy opłukać pod wodą, następnie osuszyć i pokroić w plastry grubości 1- 1,5 cm. Tak przygotowane plastry należy rozłożyć na talerzu i obsypać solą oraz pieprzem, odstawić…