Składniki: ziemniaki 2 jajka mielony kminek majeranek bułka tarta Sposób wykonania: Ziemianki zalać osoloną wodą i ugotować. W między czasie jajka roztrzepać z dodatkiem ziół. Miękkie ziemniaki odcedzić i maczać w jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem iw stawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż nabiorą złotego koloru.
Tag: panierka
Sery
Złocisty smażony ser w panierce
by Marta Biesiada • • 0 Comments
Bób
Kotlety z bobu w panierce
by Jurek Olszewski • • 0 Comments
Składniki: 70 dag bobu 3 cebule 2 jajka 2 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka płatków owsianych gotowa panierka natka pietruszki starta gałka muszkatołowa sól pieprz olej Sposób wykonania: Bób zalać osolonym wrzątkiem i ugotować po czym odcedzić i zemleć. Następnie posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do bobu razem z…
Dziczyzna
Przepiórki panierowane
by Marzena Kielak • • 0 Comments
Składniki: 2 przepiórki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka psikanej natki pietruszki 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki startej skórki cytrynowej 7 dag masła 3 łyżki oleju arachidowego 4 plasterki cytryny 6 korniszonów sól pieprz Sposób wykonania: Przepiórki przekroić na pół i usnąć z nich żebra oraz kości kręgosłupa. Następnie…
Kalafior
Kalafior zapiekany w pikantnej panierce
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 duży kalafior 40 dkg sera feta 5 jajek 15 dkg sera parmezanu 1 torebka panierki chili 1 pęczek koperku 12 dkg tartej bułki łyżeczka przyprawy curry zmielona gałka muszkatołowa sól, pieprz do smaku masło ,bułka tarta do foremki Sposób przyrządzenia: Kalafior umyć, ugotować, podzielić na różyczki, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Do tak przygotowanej…