Składniki: 5 dojrzałych pomidorów 3 długie zielone ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula ½ szklanki śmietany pęczek zielonego koperku cukier ocet sól ,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory myjemy , osączamy na papierowym ręczniku. Ścinamy jedną trzecią od góry, wydrążamy miąższ, zostawiając około 2 cm ścianki. Ogórki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę…
Tag: nadziewane
Ziemniaki
Ziemniaki nadziewane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1,50 kg ziemniaków 5 dkg suszonych grzybów 2 bułki czerstwe ¼ l mleka 2 łyżki kopru 3 jajka 5 dkg tłuszczu 2 małe cebule 2 łyżki kopru 1/8 l śmietany sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Grzyby ugotować. Ziemniaki ugotować na półmiękko w skórce. Obrać, wydrążyć środki. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać…
Ziemniaki
Nadziewane ziemniaczki
by Dorota Horajecka • • 0 Comments
Składniki: 250 g obranych ziemniaków 1 jajko 50 g bułki tartej 50 g serka twarogowego (może być ziołowy, grzybowy, pomidorowy- śródziemnomorski, co kto lubi) 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie rozgnieść z jajkiem i 2 łyżkami bułki tartej. Z otrzymanego "ciasta" ziemniaczanego wyrobić 4 kulki robiąc w nich dziurkę, którą…
Bakłażany
Bakłażan faszerowany dipem
by Weronika • • 0 Comments
Pomidory
Zapiekane pomidory faszerowane makaronem
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu kolanek 200 g sera feta 8 pomidorów 1 cebula 1 cukinia 2 łyżki oliwy 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz papryka w proszku Sposób wykonania: Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu. W między czasie z pomidorów odciąć wierzchy i wyciąć pestki. Następnie cukinię oraz cebule obrać i…