Składniki: 5 jajek 1 cebula 10 dag pieczarek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek pieprz, sól, papryka Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarle. Razem dusić na oliwie ok.5 min. Dodać pieprz, sól, wyjęte żółtka z białek i majonez. Wszystko wymieszać. Włożyć łyżeczką do pustych ugotowanych…
Tag: nadziewane
Pieczarki
Pieczarki nadziewane mięsem drobiowym
by edison • • 0 Comments
Składniki: 50 dag pieczarek 20 dag żółtego sera 25 dag filetów z kurczaka 7 łyżeczek masła 1 łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć…
Półmięsne
Cannelloni z mięsnym farszem
by Iza • • 2 komentarze
Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka z niespodzianką
by Katarzyna • • 2 komentarze
Składniki: 4 piersi kurczaka 2 łyżki masło 1 jajko gotowane 1 jajko surowe bułka tarta 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej naci kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet umyć, osuszyć. Ostrym długom nożem naciąć w nich kieszenie. Posiekany czosnek, natkę pietruszki i kolendry wymieszać z…
Drób
Kurczęta lub gołąbki nadziewane
by marek • • 1 Comment
Bardzo młode kurczęta nie mają wielkiego smaku; dla nadania im lepszego smaku i powierzchowności trzeba je wypełnić nadzianiem. Rozmoczyć w mleku bułkę, otartą z skórki, rozetrzeć ją w donicy z łyżką świeżego masła, dodać wątróbkę poprzednio usiekaną, wbić żółtko, trochę drobno siekanej pietruszki, wymieszać masę doskonale, nałożyć nią kurczęta lub gołębie, włożyć w klarowane masło…